Faciliteiten

Guesthouse Tanen wordt door de volgende reisbureaus geboekt:
Antarin reizen, Van Verre reizen, Dari-Java reizen, Stap-Inn travel.

Locatie
Onze villa ligt 21 km ten noorden van Yogyakarta, richting Kaliurang op het prachtige eiland Java. Het is,vanaf de luchthaven en het station in Yogyakarta, ruim een half uur rijden tot de villa. De villa ligt 850 meter boven zeeniveau, het klimaat is hierdoor aangenamer dan in de stad en er zijn veel minder muggen en andere insecten.

Omschrijving Guesthouse Tanen
Ons terrein biedt erg veel privacy en is volledig ommuurd. Het zwembad is niet zichtbaar vanaf de weg. Op het terrein staan de hoofdvilla, het huis voor de staf en een huis waar wij zelf in wonen. De villa heeft 6 slaapkamers, een entree, living, een ruime vide, en een grote veranda met zicht op het zwembad en de tuin. Beneden bevinden zich 3 slaapkamers, de living en een badkamer. Boven bevinden zich 3 slaapkamers een vide en badkamer. De badkamers zijn voorzien van Europees sanitair, warm en koud water. We verzekeren u dat u niet met een ander gezelschap dan uw eigen gezelschap, de badkamer hoeft te delen. De villa is Javaans ingericht en biedt voldoende ruimte voor 12 personen zowel binnen als buiten. In huis zijn boeken, een radio/cd speler, wat spelletjes en een map met informatie over trips aanwezig. Er is gratis WiFi en een laptop (op aanvraag). Er zijn een koelkast, waterdispensers en er is altijd voldoende koffie en thee voor uw gebruik. Een senseo-apparaat is aanwezig, de pads hievoor moet u zelf meenemen.

De kamers
Elke kamer heeft een eigen naam. De afmetingen zijn 5 x 4,5 meter. In totaal zijn er 6 tweepersoonsslaapkamers, elk met een linnenkast, rieten tafeltje, 2 stoelen, leeslampjes, wekker, voldoende stopcontacten (220 volt), en bed– en badlinnen. Kamer MaarYvon is voorzien van een bureau. Alle kamers hebben ventilatoren en mogelijkheid tot het ophangen van een klamboe. Op de begane grond zijn 3 slaapkamers waarvan 2 met een dubbel-bed (Bob & MaarYvon) deze grenzen aan de badkamer en 1 slaapkamer (Chris Daan) met twee eenpersoons bedden en een extra wastafel. Op de 1e verdieping (vide) zijn 3 slaapkamers, 2 met twee eenpersoonsbedden (Caroliene en Koen), deze grenzen aan de badkamer en 1 slaapkamer met een dubbel-bed (Paul) en een extra wastafel. De vide heeft een 6 persoonszitje en waterapparaat De kamers worden dagelijks schoongemaakt.

Tuin en zwembad
Het ruime zwembad loopt af van ondiep naar diep (2.00 meter) en heeft een extra uitsparing waar het water maar 30 cm diep is. Het zwembad wordt goed schoongemaakt. De villa is omringd door een grote tropische tuin met veel bomen waaronder ook verschillende soorten fruitbomen (manga, salak, papaya, mangistan, jake-fruit ). De totale oppervlakte is 0,3 ha en is volledig ommuurd. Aan de achterzijde van het huis bevindt zich een gezellige grote veranda met voldoende zitgelegenheid en uitzicht op het zwembad, de tuin en de gazebo. De tuin biedt vele mogelijkheden o.a. relaxen in de hangmatten , een spelletje badminton, basketbal of een potje tafeltennis. In de overdekte gazebo's is gelegenheid om zomaar te zitten en te genieten van de rustige omgeving, met zicht op de tuin en het zwembad Ook bij het zwembad is een overdekte zitgelegenheid.

Onze staf
De vaste staf bestaat uit 2 gastdames en een gastheer zij wonen in een eigen huis op het terrein. Ze zijn verantwoordelijk voor uw zorg, de villa, het zwembad en de tuin. En tegen betaling, bereiden de dames uw lunch en diner. Regelmatig zult u wisselende hulpen zien die helpen bij diverse werkzaamheden.

Vervoer en excursies
Guesthouse Tanen over auto en er zijn een groot scala aan excursiemogelijkheden. Zie hiervoor de pagina met excursies en de pagina prijzen voor het huren van de auto. gedurende uw verblijf. Zie de pagina met prijzen voor de kosten van het huren van de auto.

Eten
Uw verblijf is inclusief ontbijt (Europees of Indisch), koffie , thee en water. Uw gastdames bereiden vol overgave lunch en diner. Ook kunnen kookkunsten met u gedeeld worden en is er mogelijkheid om mee te gaan naar de markt voor de boodschappen. U mag zelf koken. In Pakem en Yogyakarta zijn diverse grote supermarkten. In Tanen zijn maar een paar hele kleine winkeltjes.

Verwennen en sportief
Een masseuse, schoonheidsspecialiste en kapper zijn te regelen via de staf. Evenals een fotosessie in origineel Javaanse kleding. Voor meer actie is het volgende aanwezig: Golfsets, badminton gelegenheid, tafeltennistafel, basketbalnet, 2 goede fietsen en het zwembad. Wandelen is zeer goed mogelijk in de omgeving, de bewoners in Tanen zijn bijzonder vriendelijk. Andere activiteiten zoals fietstochten, rafting, afdalen in een grot of een jeepsafari over uitstoot van de Merapi-vulkaan zijn ter plekke te regelen Zie voor meer mogelijkheden de pagina excursies.

Events
De locatie van Guesthouse Tanen is uitermate geschikt voor het vieren van een trouwfeest in Javaanse stijl, het organiseren van meetings en kleine congressen. We kunnen ook workshops verzorgen, bijvoorbeeld een batik- of kookworkshop.

In huis mag nergens gerookt worden, in de tuin en op de veranda is dat geen probleem. Water uit de kraan is niet geschikt om te drinken. Er is voldoende veilig drinkwater in dispensers aanwezig. In de woonkamer staat een koelkast deels gevuld met frisdrank en bier, u houdt uw eigen verbruik bij en rekent af met Dewi. Stroom: 220 volt en normale stekkers en stopcontacten. Stroom is instabiel en valt nog wel eens uit. Er is een aggregaat aanwezig dat gebruikt wordt bij langere stroomonderbrekingen.